Wat is een socratisch gesprek ?

 

In een socratisch gesprek bespreek je met elkaar wat je opvatting is over je ervaring, waarom je dat vindt en of je goede redenen hebt om dit te vinden. Stel : je vindt : “dit is een leuke website want er staan leuke filmpjes op”. Is dit een goed argument?

Een socratisch gesprek voer je in tweetallen, in een team of in een groep. Je bevraagt daarin elkaar over deze opvattingen. Het is uiterst geschikt voor teams en groepen die invloedrijke opvattingen van zichzelf en/of hun organisatie onder de loep willen nemen c/q willen veranderen. Het gaat om opvattingen zoals
– “Dit zijn onze kernwaarden”
– “We moeten nog voor het eind van de maand deze targets halen”
– “Onze organisatie is klantvriendelijk”

Op 1 dag kennismaken met het Socratisch gesprek 
Meer info
Getuigenis Dimitri VdKelft
Specialisatiedag en oefendagen Socratisch gesprek
Meer info
Teaser
Opleiding Socratisch gespreksleider 
Meer info

AANKONDIGING : Zomeropleiding 2022

In de zomer 2022 vindt deze opleiding voor de zestiende keer fysiek plaats, in de vorm van zes opeenvolgende dagen (15 dagdelen),  van 7 tot 12 augustus en 14 tot 19 augustus 2021. De week begint telkens op de zondag om 15:30 uur en het eindigt vrijdagmiddag om 17:00 uur.Het vindt plaats in conferentieoord Eigentijdserf, Spreeuwelsedijk 9, 5091 KS Westelbeers (bij Eindhoven – Nl). De week wordt begeleid door Hans Bolten en Kristof Van Rossem. Heb je interesse in deze zomeropleiding 2022 maar wil je nog niet inschrijven, KLIK DAN HIER en we houden je op de hoogte.

Meer details over de zomeropleiding 2022